Ga naar de inhoud
Home » Duizend Dagen in Suriname

Duizend Dagen in Suriname

    LUSU X ON STAGE PERFORMING ARTS

    In april 2024 vertrekt LUSU met de cast van Duizend Dagen naar Paramaribo, voor een bijzondere uitwisselingsweek met On Stage Performing Arts.

    De uitwisselingsweek is begonnen met een interactieve workshop voor de jongeren van On Stage over victim blaming, catcalling en body shaming. Er volgden openhartige gesprekken en in een freestyle dansworkshop werden alle emoties eruit gedanst.
    De voorstelling Duizend Dagen, over de ervaringen en de verzwegen geschiedenis van Javaanse Surinamers heeft vier keer gespeeld voor volle zalen. De reacties waren indrukwekkend en hartverwarmend.
    Naar aanleiding van de thema’s uit Duizend Dagen; identiteit, transgenerationeel trauma en verstrengelde tradities heeft LUSU met de volwassene groep van On Stage eigen scenes gecreëerd.
    Gedurende deze 2 weken hebben er waardevolle uitwisselingsmomenten plaatsgevonden tussen de makers, creatives, technici van On Stage en LUSU.

    We zijn enthousiast over ieders visie en werkwijzen en vinden vuur in onze raakvlakken en de verbindende en helende kracht van theater. Wij kijken terug op een prachtige uitwisseling en een vruchtbare start van een duurzame samenwerking.

    Geef een reactie

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *