Trojaanse vrouwen

LUSU produceerde in samenwerking met Compagnie CouRage de theatervoorstelling Trojaanse Vrouwen in Het Nationale Theater in Den Haag. Daarnaast was de voorstelling ook te zien in Antwerpen, Gent en Lokeren.

Een Griekse tragedie vertelt door een diverse cast met de focus op geweld tegen vrouwen. Na de vernietiging van hun steden in een oorlog wachten vrouwen hun onzeker lot af. Oorlogsslachtoffers overgelaten aan de genade van de vijand. Hun lot onzeker. Hun mannen, vaders en broers zijn dood. Wat zal er met hen gebeuren? Straks worden ze op boten gezet. Dicht bij elkaar op een boot. Straks duwen de golven hen naar de overkant. Als slavin en oorlogsbuit. Kan de kracht van het leven sterker zijn dan de impact van oorlogen?

Euripides en Seneca schreven een universele tekst over de gevolgen van oorlog. Wat doe je als oorlog je stad heeft vernietigd? Trojaanse Vrouwen is het verhaal van vier vrouwen. Hoe vind je hoop en liefde als je verleden weggevaagd werd, je heden een puinhoop is en er geen toekomst voor je ligt? Wraak nemen? Vluchten? Sterven? Of kiezen voor het leven? Voor de liefde? Trojaanse vrouwen is een nieuwe tekst geboren uit een Griekse tragedie als een fusie van acteren, dans, muziek en zang.

SPEELLIJST
14 & 15 september 2017, Gent, NTGent Minnemeers

23 & 24 september 2017, Den Haag, Nationaal Theater

27 september 2017, Lokeren, ccLokeren

26 & 30 september 2017, Antwerpen, Zuiderpershuis

CREDITS

Regie en tekst: Alain Pringels

Dramaturgie: Ludwig Dierinck

Kostuums: Chris Snik, Lotte Boonstra, Miguel Peneranda

Muziek: Amer Shanati

Soundscape: Jonah Steeman

Scenografie: Danny Cobbaut

Geluid: Ludo Vleugels

Spel: Aminata Demba, Dewi Kasmo, Deniz Polatoglu, Aicha Cisse, Claude Musungayi, Petra Ball, Jessica Bank, Joke de Winde, Esther Sfez, Marijn Prakke

Zakelijk team: Renske Hoedemaker, Dirim Kutlar, Merel Mesu, Joanna Kurdubelska, Ingrid Stals, Barbara Bervoets

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

Stad Gent, Provincie Oost-Vlaanderen, Stichting Vrienden van de Toneelgroep De Appel en de M.A.O.C. Gravin van Bylandt Stichting