Ga naar de inhoud

Nadja liep in 2017 stage bij LUSU en vanaf dat moment was het liefde op het eerste gezicht. Dewi had haar workwife gevonden. Nadja is begonnen als regie-assistent, maar de titel van maker en creatief producent is nu meer op z’n plaats. Het duo Nadja & Dewi versterkt elkaar door elkaar uit te dagen met kritische vragen, elkaar aan te vullen doordat de zwakke plek van de een juist een kracht is van de ander, maar bovenal door een veilige situatie te creëren waarin ruimte is voor kwetsbaarheid en creativiteit.

Dewi Kasmo

Dewi (1988) is artistiek leider en oprichter van LUSU. LUSU begon in 2016 als onderdeel van Dewi’s afstuderen aan de Acteerschool Rotterdam. Deze opleiding heeft zij in 2016 afgerond. Dewi is geboren in Rotterdam en heeft culturele wortels in Suriname en Indonesië. Tijdens haar opleiding was Dewi als actrice en theatermaker betrokken bij o.a. the 3rd World Women’s Shelter Conference 2015 onder leiding van Adelheid Roosen en deed ze een dramaturgie stage onder begeleiding van Alain Pringels bij Toneelgroep De Appel. Daarnaast was zij te zien in Vers Bloed: Diversiteit & identity politics in De Balie in Amsterdam en was zij samen met Karin Amatmoekrim te gast in de OBA bij de talkshow Boek & Spelen onder leiding van Margot Dijkgraaf. 

Dewi schrijft haar eigen teksten en vertaalt haar persoonlijke verhalen naar theater. De afgelopen jaren heeft zij zich ook in andere disciplines ontwikkeld die haar storytelling versterken. In haar producties worden struggles en pijn met een komische noot verteld en is er een zoektocht naar ruimte voor kwetsbaarheid en herkenning op een universeel niveau. 

Nadja Polman

Nadja (1995) is in 2018 als maker en creatief producent afgestudeerd aan de Acteerschool Rotterdam. Een makersopleiding onder leiding van Ilay den Boer die zich focust op het creëren en realiseren van sociaal- maatschappelijke kunstprojecten. Sinds 2017 is Nadja betrokken bij LUSU als regieassistent/maker en productiemedewerker.

Bij Spoiled & Broke, Lazy & Woke heeft Nadja zich voornamelijk beziggehouden met beweging, dans, dramaturgie en visuals. Ze legt lijntjes tussen de verschillende genres en houdt de premisse hierbij in het vizier. Nadja is afgestudeerd met een scriptie over ‘online storytelling’ en ook deze kennis kan zij bij LUSU inzetten om een community en meer impact te creëren. Als maker laat Nadja zich graag door verhalen van ‘gewone’ mensen inspireren en gaat hierbij op zoek naar de vreugde van de herkenning en schoonheid van de ontdekking. Ze gelooft dat in dit spanningsveld verandering en verbinding plaats vindt.

Naast haar werkzaamheden bij LUSU is Nadja werkzaam bij Islemunda als medewerker productie, educatie en talentontwikkeling. Verder heeft zij als regieassistent gewerkt met Floris van Delft, Jos Spijkers en Kirsten Robben en werkte zij samen met Sytze Schalk en Emma Buysse.